Hei,

Olen 46-vuotias paluumuuttaja. Noin kahdenkymmenen vuoden ajan olen ollut pois Liedosta. Tosin vain fyysisesti. Henkisesti olen aina pitänyt itseäni lietolaisena. Lapsuus, nuoruus, koulut ja monet virstanpylväät elämässäni ovat täällä syntyneet.

Perheeni on asunut Kaarinassa ja Paimiossa ennen viime kesänä tapahtunutta paluuta minun ja vaimoni lapsuusmaisemiin Lietoon. Muutimme Vierun/Sillilän alueelle kesäkuussa. Kuukaudet ovat menneet vauhdilla isossa perheessä ja taloa remontoiden. On ollut hieno palata ja huomata, että tutun näköisiä naamoja tulee vastaan kouluajoilta kylällä, kaupassa ja lasten kouluissa ja harrastuksissa.

Lupauduin kunnallisvaaliehdokkaaksi, kohtalaisen painostuksen alla, mutta myös omasta kiinnostuksestani yhteisten asioiden hoitamiseksi. Olen sitoutumaton ehdokas KD:n listalla. Olen ollut Paimiossa kaupunginvaltuustossa ja monissa muissa luottamustoimissa ja haluan nyt tarjota hankkimani kokemuksen lietolaisten hyväksi. Juuri kunnallispolitiikka on syy tämän blogin aloittamiseen. Halusin Paimiossakin tuoda avoimuutta päätöksentekoon ja olinkin yksi ensimmäisistä kunnallispolitiikasta bloganneista siellä. Haluan avata täällä henkilökohtaisia ajatuksiani asioista ja myös kirjoitan esimerkiksi valtuustopuheeni tänne, jotta ne jäävät dokumentiksi kaikkien nähtäville. Näin tein Paimiossakin blogissani: https://paimiolainen.vuodatus.net/

Otan mielelläni vastaan myös kommentteja juttuihin sekä vaikka sähköpostilla vinkkejä asioista, joista haluaisitte ajatukseni nähtäville. Käytän "siviilissä" osoitetta jason.suominen@gmail.com

Työkseni teen myyntipäällikön hommia suomalaisessa elintarvikealan perheyrityksessä. Vastuullani on Etelä-Suomen myyntialue. Vapaa-ajalla normaaleja perheen juttuja sekä mökkeilyä. Muita harrastuksia mm. linnut, luonto, valokuvaus, kalastaminen, joukkueurheilu, yms.

Luottamustoimiani aiemmin Paimiossa:

Kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen varajäsen, valtuustoryhmän puheenjohtaja, teknisenlautakunnan jäsen, elinkeinotoimikunnan jäsen, strategiatyöryhmän jäsen, terveyskeskuskuntayhtymän tarkastuslautakunnan jäsen, Paimion yrityskehitys Oy:n hallituksen jäsen ja seurakunnan puolella olen ollut kirkkovaltuustossa ja kirkkoneuvostossa.

KD:n ryhmä on minulle luonteva perhepuolueena ja kristillisten arvojen kunnioittajana. Koti, uskonto ja isänmaa ovat edelleen tärkeitä minulle! Olen yhteistyökykyinen ja sain Paimiossa arvostusta yli puoluerajojen ennakkoluulottomana ja neuvottelukykyisenä asioiden hoitajana. Olen pitänyt tästä "harrastusesta", joka kieltämättä välillä vie aikaa. Olin jo lukiossa kiinnostunut yhteiskuntaopista, joten nyt olen saanut asioihin myös konkretiaa omalle kohdalleni.

Olemme Liedossa vaaliliitossa kokoomuksen kanssa, joten jokainen henkilökohtainen ääni olisi tärkeä. Mikäli haluat auttaa minua valtuustoon, niin äänestä ja kerro vieläpä kaverillesikin minusta!

-janne suominen-